top of page

Resmi Bilgisayarda Büyültmek

Ağaç dağlama ile uğraşan bir kişinin bilgisayarında olması gereken proğramlar nelerdir?

Ağaç dağlamacı neden bilgisayar proğramlarına ihtiyaç duyar? Bu yazımda bunlara değinmeye çalışacağım…..

Malumdur ki , dağlamaya başlamadan önce dağlama yapacağımız bir resme ihtiyaç duyarız. Bu resimin netliği , boyutu , ayrıntısı önemlidir. Peki neden önemlidir?

Eğer resmin boyutu büyükse net bir çıktı alınır. Fakat küçükse fotoğraf büyültüldüğünde netlik kaybolacak aktarımda karmaşa yaşanacaktır. Resmi düzenleyen profosyonel proğramlar vardır. Bunların başında Adobe Photo Shop proğramı gelir….. Bu proğramı kullanmak herkesin harcı değildir. Profosyonel bir resim işleme programıdır. Bilgisayardan anlayan bir kişi bu proğramı edinirse kendi işini rahatlıkla görebilir…..

Fakat herkes ileri düzeyde bu proğramı kullanması beklenemez…..

Herhangi bir resim proğramında resmi yeniden boyutlandırmak mümkündür. Küçük bir resmi 3 – 4 – 5 kat büyültebiliriz. Fakat resmin netliği kaybolur. Yazıcıdan çıktı alındığında dağınık bir hal alır.

Ben, yakmak isteğim bir resim var , netliği iyi değil veya küçük boyutta eğer büyültürsem kalitesi bozulacaksa ;

Photo Zoom Pro6 proğramını kullanıyorum. Bu proğram ücretli. Eğer satın almazsanız işlem yaptığınız resmin üzerine şeffaf bir şekilde filigran atıyor. Olsun bu resmi etkilemiyor. Türkçe dil desteği de mevcut. Kısa bir sürede resmi kalitesinden en az ödün vererek boyutunu büyültebiliyorum….

Proğramı satın almadığım için işlediğim resmi, filigranlı olarak sadec (tif) formatında kaydediyor. Bu uzantıyı her bilgisayar açabilir. Fakat uzantısı illa JPG olsun isterseniz çift tıklayıp farklı kaydet derseniz JPG olarakta kaydedebilirsiniz.

Proğramı ; http://www.benvista.com/downloads üretici firmanın adresinden indirebilirsiniz.

Ekran görüntüsü ;

Küçük bir resmi büyülttük. Büyük ve kaliteli bir resim haline getirdik. Bunu farz-ı misal 80 x 60 boyutunda çıktısını almak istiyoruz. Ne yapacağız ?

Bunu bir sonraki yazımızda ele alacağız……

Son Gönderiler
Beni Takip Edin
  • Facebook Classic
bottom of page